Какво е карикатура и как да се сдобием с такава?

Карикатура и Шаржкарикатура за учител

 

Карикатура е художествено произведение, което е създадено с цел осмиване на хора или събития. Ако погледнем назад в историята, ще видим, че най-популярните карикатури са основно подигравателни и насочени главно към представители на политическото съсловие. Подобен жанр на карикатурата е шаржът, който отново е комично изображение, в което се залага основно на характерните черти на човек и осмиването става чрез преувеличаването им.

История на карикатурата

Жанрът карикатура възниква през 16-ти век, като за негова родина се счита Италия. Първите карикатурни елементи се откриват в творчеството на Леонардо Да Винчи. По-късно жанрът става популярен и във Франция. Първоначално карикатурите са се използвали за забавление на аристократите. Няколко века по-късно те се популяриризат по целия свят. Карикатурите са се използвали основно за две цели : като лека шега отправена към дадена личност или събитие или като открита нападка срещу личности и събития основно свързани с политика.

Карикатурите днес

В днешно време карикатурите често се използват не толкова за подигравка, колкото за приятелска закачка или забавен поглед към дадена ситуация. Често те биват използвани за подарък за най-различни поводи като сватби, балове, рождени дни, юбилеи … Ако се замислим малко повече над темата, това е абсолютно нормално. Ежедневието ни е забързано, а домовете ни са препълнени с вещи и когато за секунда обърнем внимание на тази рутина, ни се иска да подарим повод за смях. Кой има нужда от още един тиган, когато може да получи трайна причина за развеселяване?

Какво правим ние?Карикатура за сватба

Докато преди години основно популярни са били карикатурите нарисувани на ръка с различни художествени техники. Във века на технологиите е съвсем естествено да се популяризират дигиталните техники за рисуване. Именно с такива разполагат и нашите художници. Иначе казано, разполагаме със специалисти в сферата на дигиталните карикатури. Те са способни да превърнат всяка ваша идея в шеговито произведение.

 

Как да си поръчате карикатура от нас?

  • Направете поръчка за избрания от Вас стил и вид карикатура.
  • Изпратете ни e-mail, в който се съдържа ясно описание на идеята Ви, както и четливи снимки на човека, който ще бъде окарикатурен ( За по-ясна представа какви трябва да бъдат снимките, прочетете тази статия), ако имате желание да се добавят конкретни детайли, посочете и тях. В същия e-mail ни оставете и телефон за връзка.
  • След разглеждане на Вашата идея, ние ще се свържем с Вас за допълнителни уточнения.
  • Вземете под внимание фактът, че работния процес средно отнема между 3 и 7 дни, в зависимост от идеята Ви.

Как ще получите карикатурата?

Готовата творба може да получите в следните варианти:
  • Принтирана и рамкирана като картина ( чрез куриерска услуга ).
  • Принтирана върху чаша или тениска.
  • Като дигитален файл, който може да си разпечатате самостоятелно върху избран от вас материал.

След това остава само да подарите този прекрасен забавен подарък на съответния човек. Забавлението е гарантирано!

Ако вече сте решили, че несъмнено това е Вашият подарък, можете да поръчате тук.

Всичко за дигиталната карикатура можете на намерите на този линк
Вижте още: 5 повода, на които да подарим карикатура

2 коментара за “Какво е карикатура и как да се сдобием с такава?

  1. […] Как можете и Вие да се сдобиете с карикатура вижте тук […]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *