Карикатура по снимка – изненадващ подарък с лично отношение

Защо карикатурата по снимка е най-персоналният подарък?

Оригинален подарък в последния момент? Мисията е възможна! Без значение дали сте канени на сватба или търсите нестандартен подарък за рожден ден, правилният избор е карикатура по снимка. Бонус точки носи фактът, че не се налага да ставате от дивана за да поръчате 100% ръчно изработена карикатура по ваша идея. Тя е на един клик разстояние – онлайн! Щракни и я вземи!

Колаж 4 карикатури с двойки в различни сиуации

Шарж или карикатура? 

Какво си представяте, когато чуете думата “карикатура”? Изображение, в което чертите на героя са преувеличени и изкривени с цел постигане на комичен ефект?

Въпреки че точно това е дефиницията на думата “карикатура”, в модерни времена карикатурата по снимка всъщност представлява нещо съвсем различно. 

Карикатура на художник, който рисува

Героят пресъздаден в карикатурата по снимка, която ще получите ще се доближава максимално до изпратената от вас референтна снимка. Тоест това ще бъде портретна карикатура, а сюжетът зависи само от вас. Вдъхновете се!

Карикатура по снимки на няколко човека мъже жена и дете

При кои поводи да подарите карикатура по снимка?

Истината е, че този персонализиран забавен шарж е подходящ подарък както за юбилей, така и за 8-ми март, Свети Валентин, сватба, кръщене, Коледа, бал и какво ли още не.

Няма грешен отговор, когато въпросът е “Кога да подаря карикатура по снимка” – то се знае, винаги когато искате да изненадате искрено някого с нестандартен, оригинален, личен подарък.

Жена подарява на мъж малък подарък

 

Ето обаче няколко ситуации, в които може би не ви е хрумвало, че карикатурата по снимка би била страхотен подарък!

 • Карикатура за нов дом

Какво се подарява на новодомци? Правилото за избор на перфектен подарък е едно – бягайте далеч от клишетата. Подарете уникална карикатура за семейство като ги нарисуват пред новия им дом. 

СЕмейна карикатура мъже жена и две момченца

 • Карикатура за рожден ден и юбилей

Покажете лично отношение като поставите рожденика в комична ситуация. Или пък пресъздайте в сюжета на карикатурата шега, която само вие двамата си знаете. Колегата от работа има юбилей? Карикатурата по снимка е чудесен подарък от целия екип.

Семейна карикатура подарък за рожден ден

 • Карикатура за сватба

Със сигурност няма да сгрешите в избора на сватбен подарък, ако заложите на ръчно изработена карикатура по снимка.

Ако пък решите карикатурата да бъде дигитална, то тя може да бъде отпечатана върху торта, тениска или магнитче. Тези сувенири са страхотен спомен, който младоженците могат да дадат на своите гости. 

Сватбена карикатура с младоженци

 • Карикатура за годишнина

Какво се подарява за годишнина? Традицията повелява, първата годишнина от сватбата да бъде хартиена, а втората памучна. И в двата случая карикатурата по снимка е чудесен избор. Подарете на вас и вашата половинка карикатура, отпечатана на хартия или съответно на канава. 

Карикатурите за двойки са превъзходен подарък не само за младоженци, а и за влюбени партньори, които искат да запечатат хубавите спомени. Изненадайте своята половинка!

Карикатура за влюбени мъж и жена колаж

 • Карикатура за пенсиониране

Подаръкът, който изберете трябва да показва не само личното отношение на екипа, но също така да отразява по оригинален начин прекараното в компанията време. Заложете на портретна карикатура по снимка и няма да сбъркате. 

Друга нестандартна идея за подарък е групова карикатура, която да изобразява целия екип заедно. Един прекрасен сувенир, който ще носи усмивка на своя притежател години наред. 

Групова карикатура за колежка

 • Карикатура за учител

Какво да подарим на любимия учител за 15-ти септември, рожден ден или завършване на учебната година? Ръчно изработената карикатура по снимка е перфектен и неповторим подарък, който със сигурност ще предизвика вълна от емоции.

Карикатура подарък за учителка

Видове карикатури по снмка

Решението е взето – ще изненадате ваш приятел, колега или близък, с подарък карикатура по снимка. Отваряте сайта за поръчка, но там ви посрещат с няколко въпроса, на които трябва да отговорите. 

Първият от тях е “Какъв стил карикатура желаете?”. Ами сега! Каква е разликата между пастелна, акварелна и дигитална карикатура? Ако не знаете отговора на този въпрос, ние ще се опитаме да ви помогнем. 

Акварелна , пстелна и дигитална карикатура по снимка

Нека все пак ви разкажем малко по-подробно какво да очаквате, когато поръчате своята карикатура по снимка онлайн.

Таблица сравнение между акварелна пастелна и дигитална карикатура

 

 • Пастелна карикатура

Това е страхотна творба, която се рисува със сухи пастели. Професионален художник изобразява върху специален текстуриран картон исканата от вас карикатура. Този  материал гарантирано ще издържи проверката на времето.

Наситените цветове и финото изграждане на пастелната карикатура, спомагат да се изгради жив и плътен образ, с повече дълбочина отколкото при акварелните карикатури.

Пастелна карикатура жена

Този тип творби стоят чудесно както в дома, така и в елегантен офис. Ако се чудите какво да подарите на шефа, това е добра идея.

 •  Акварелна карикатура

Тя е характерна със своите деликатни тонове, ефирното преливане на цветовете и светлината, която художникът пресъздава в творбата. При акварелната карикатура се използва специален картон и бои с висока светлоустойчивост. 

Акварелна карикатура. Жена до Айфеловата кула

Този тип карикатура е подходящ подарък за гадже, подарък за дипломиране или пък за колега от офиса. Един забавен подарък, който е подходящ за хора на всякаква възраст.

 • Дигитална карикатура

Въпреки, че дигиталните карикатури приличат повече на снимка, те всъщност се рисуват на ръка. За разлика от акварелните и пастелните карикатури, дигиталните се рисуват на таблет. 

Карикатура подадрък за двойка мъж и жена

При дигиталната карикатура цветовете са ярки и наситени, лицата на хората са още по-реалистично представени. Ако желаете да се направят промени, карикатурата може да бъде лесно коригирана (тази възможност липсва при пастелните и акварелните карикатури, понеже за да се промени даден детайл, цялата карикатура трябва да бъде нарисувана отново). 

Дигитална карикатура подарък за мъж и жена

При дигиталните карикатури ще получите и файл, който можете да отпечатате многократно и то върху всякакви повърхности. Това означава, че отпада ограничението, карикатурата  да бъде изобразена върху специална художествена хартия. Следователно можете да избирате между карикатура отпечатана върху постер или канава, чаша, тениска или дори торта.

Как да опишете идеята си?

Финалните стъпки от поръчката на карикатура по снимка онлайн включват описание на сюжета, който искате да бъде пресъздаден в карикатурата. Всъщност тази стъпка е най-вълнуващият момент от поръчката на карикатурата. Просто си задайте следните въпроси:

Мъж който се чуди

 

   • “Вътрешни” закачки? –  Шеги или лафове, които друг не би разбрал? 
   • Хобита?  – Няма да сгрешите ако заложите на сюжет свързан с хобитата на героя.
   • Любима дестинация? –  Париж, Бали или в мола – вие избирате.
   • Любими занимания? – Пресъздайте скритата същност на героя и ще видите как той оживява на белия лист.
   • Специфична професия? – Ако не ви идва друго на ум, винаги можете да свържете героя с неговата професия.

Смятате, че една от примерните карикатури в нашата галерия пасва точно на вашия повод? Изберете този сюжет!

Какви снимки са подходящи за рисуване на карикатура?

Има няколко неща, които трябва да имате предвид преди да изберете снимка, от която вашата карикатура ще бъде нарисувана.

Снимката трябва да бъде:

    • В анфас – Лицето на героя трябва да е снимано отпред, да се виждат ясно чертите на лицето му.
    • С изражение, което ни харесва – Тъй като художникът ще рисува героя от приложената снимка, то той ще получи информация за лицето само от тази снимка.
    • Висока резолюция- Можете да проверите качеството на изображението като го увеличите, така че лицето да заеме целия десктоп. Ако детайлите на лицето се виждат ясно, то тя е с подходящо качество. 
    • Достатъчно светла – Ако снимката е тъмна детайлите и чертите на лицето ще се изгубят.

 

Примери за избор на добра снимка

Хубаво е да имате предвид ограниченията при рисуване на карикатура по снимка. Например, няма как да се комбинира образ от няколко снимки. Трябва да изберете само една снимка, която желаете да бъде пресъздадена.

От друга страна, няма никакъв проблем да изберете снимка, на която има повече от един човек. Не е нужно да изрязвате лицето, което искате да бъде изобразено, но не забравяйте да дадете достатъчно информация кой е на снимката, така че да става ясно, кой герой ще се рисува. 


Двама мъже, приятели

Същото важи и при рисуване на карикатура с повече хора. Наименувайте снимките, така че да се знае кой е Георги и кой Павел, и дали Павел трябва да държи два телефона или да полива цветята.

Готови ли сте да поръчате първата си карикатура по снимка онлайн? Подарете емоция, ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА!

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *